BLW самоприкорм что это
Что читать

Книжки про їжу для дітей

Коли любов до їжі хочеться виховати в дітях, смачними стравами не обмежитися. Відповідь на питання, навіщо нам їжа, можна дати за допомогою цікавих історій, спільного досвіду вживання їжі, проговорювання смаку та емоцій. Крім того, куди без книжок про різноманітний та загадковий світ їжі. Редакція Promum разом із видавництвом #книголав підібрала три найцікавіші книжки про харчування та смак від українських видавництв.


Для найменших читачів (3-6 років)

Казки-вітамінчики (видавництво «Ранок», 2017)

Авторка книжки «Казки-вітамінчики», психологиня Наталя Чуб написала не просто збірку історій про їжу та її користь. Книжка була створена насамперед для спільного читання дітей та батьків — ритуалу, який об’єднує та плекає любов до такої інтелектуальної практики. Читаючи разом, малі і дорослі будуть дізнаватися, які вітаміни є в тих чи інших овочах, а також спробують свої сили у створенні аплікацій із овочів і фруктів, які опісля можна з’їсти.

З цієї книжки дитина точно знатиме, чому овочі та фрукти корисні, які вітаміни вона може з них отримати і які секрети має кожен із них.

 

«Усе починається з насіння…як росте їжа» (видавництво «Жорж», 2018)

Що таке насіння? Це початок майже всього, що ми їмо — борошна, рису, моркви і навіть шоколаду. У цій книжці описані найпростіші, але водночас і найцікавіші процеси — як із насіння виростають рослини, які потім потрапляють на наш обідній стіл.

Завдяки цьому виданню дитина дізнається, як у природі все взаємопов’язано, чому без комашок, вітру, сонця і води неможливе нормальне існування рослин, які горіхи ростуть не на деревах, а в землі, або ж чому цибулини є не лише в цибулі.

 

Для читачів, які знають багато, але хочуть дізнатися ще більше (6-10 років)

Processed with VSCO with a6 preset

«100 фактів про їжу» — дитяча енциклопедія про їжу, її технології виробництва, а також неочікуванні відкриття. Всередині не лише цікаві факти про продукти, які ми вживаємо у їжу, історію страв чи дивні смакові вподобання історичних особистостей, а й потрібна базова інформація про поживні речовини, вітаміни, особливості тих чи інших харчів. 

Із книжкою «100 фактів про їжу» читачі зможуть дізнатися про свій організм, про корисну та шкідливу їжу, а також про те, як їжа може змінити світ. Видання дасть змогу дізнатись, чому зробити желе з ківі неможливо, скільки мільярдів чашок напоїв щодня випивають люди, а також, які прянощі дорожчі за срібло і золото. 

 

 

«Навколо світу з Інгридиками. Атлас смаку» (видавництво #книголав, 2018)

Що буде, якщо поєднати географію, кулінарію та безліч цікавих фактів про продукти, їхню історію та виробництво? Вийде захоплива книжка з рецептами для усієї родини. Автори видання, Зої Бейзер і Джо Шарп, вигадали цілу команду інгридиків — відважних дослідників їжі. Разом із ними дорослі й малі читачі вирушать у подорож континентами та країнами у пошуках дивовижних смаколиків. 

Південна Америка, Європа та Середземномор’я, Азія та Австралія — звідусіль можна привезти рецепти, які урізноманітнять щоденний раціон родини. Мексиканські гострі вуличні загортанці, сирно-цибулевий пиріг із Британських островів, тайська овочева веселка та ще багато екзотичних, але легких у приготуванні страв, можуть з’явитися на вашому столі, якщо будете уважно виконувати рекомендації інгридиків, а головне — готуватимете усією родиною.