Рецепти мам. Омлет-скрембл та омлет у духовці
Куди поїхати

Рецепти мам. Омлет-скрембл та омлет у духовці

Вже у два роки син блогера Щоденник матусі  Лук’ян може приготувати собі омлет. Знає інгридієнти, почерговість дій і спосіб готування.

Я не фуд-блогер і зовсім не вмію фотографувати їжу. Але сьогодні хочу поділись рецептом сніданку, який ми з Лук’янком дуже любимо. Це омлет.

Оскільки готую на нас з Лук’яном, то і відповідна порція.
Нам знадобиться:
-3 яйця
– 150 г молока
– сіль за смаком
– форми для випікання

Як робити:
Вмикаю розігріватись духовку на 160 градусів. Поки вона нагрівається, я збовтую у чаші яйця, змішую з молоком, додаю сіль. Виливаю усе це у формочки. Ставлю у духовку, якщо вона досягла необхідної температури. Випікаю приблизно 7-10 хвилин. Орієнтуюсь на сам омлет – має запектись і піднятись, стати жовтуватим і пухнастим.

Дістаємо з духовки, чекаємо поки трохи охолоне, дістаємо з формочок, подаємо на стіл.
Іноді до омлету я додаю мілко тертий сир. Також можуть бути і інші варіації: додати шматочки готового м’яса, помідори, інші овочі – ваша фантазія нехай надихає.

Лук’ян з’їдає такий один пиріжечок і одну паличку огірка.
Буває, що це не тільки сніданок, а й може стати обідом чи вечеряю.

13532780_1059953990763507_7245066202956892139_n

А зараз, як я готую омлет-скрембл на пательні.  Готую на Лук’яна і на себе, тому беру 3-4 яйця.
Взбиваю яйця. Потім доливаю молока 1:1 з яйцями. Взбиваю. Сіль та інші спеції за вашим бажанням і смаком. Я люблю ще зелень додавати і кунжутне/лляне насіння.
Тим часом пательня вже нагріта. Я смажу на вершковому маслі, рідше на оливковій олії. 
Виливаю яйця на сковорідку.

Ну і тепер, власне, одне з найголовнішого. Яйцям не треба давати стати цільним млинцем. Їх треба постійно помішувати, наче взбиваючи вже безпосередньо на пательні. На жаль, сьогодні не зробила світлину готового омлету, тому гляньте у гуглі, як вони виглядають.
Після того, як я відкрила для себе цей рецепт, за іншими не готую.
За вашою варіацією можна додати ще сир, овочі (добре кабачок підходить, бо швидко готується). Для дорослих ще бекон можна додати.

Смачного вам!