Готуємо разом з дітьми: 5 рецептів домашнього ескімо до дня народження десерту
24 січня відзначають День ескімо. Хоч неофіційне, але дуже солодке свято. Найкращий спосіб його відсвяткувати — приготувати домашнє морозиво та насолодитися порцією улюбленого холодного десерту. І нехай надворі зима, солодощів встигли наїстися на свята та й взагалі українці їдять удесятеро менше морозива, ніж американці… Усе це дрібниці порівняно з чудовим настроєм та незабутніми спогадами, які ви отримаєте під час приготування та поїдання ескімо разом зі своєю дитиною.
Редакція Promum підібрала для вас найбільш вдалі рецепти та секрети приготування домашнього ескімо.
Коротко про історію десерту
Першу велику партію ескімо, а саме 25 тисяч солодких брикетів у шоколаді, випустили сто років тому. Подейкують, що Крістіан Кент Нельсон, американець з данським корінням, вперше приготував його випадково. На кондитерській фабриці, якою володів пан Нельсон, розтоплений шоколад якимось чином потрапив на брикетик вершкового морозива.
Інша легенда говорить про те, що власник фабрики спостерігав за дитиною, яка довго не могла вибрати між шоколадкою і морозивом. Щоб позбавити малечу від мук вибору, кондитер вирішив поєднати два смаколики. Хай там що, але вже за рік після випуску першої партії ескімо запатентували. Це сталося 24 січня 1921 року. Десерт отримав назву Eskimo Pie, що у перекладі значить «Пиріжок ескімоса». Але скорочена назва «ескімо» прижилася краще.
Як приготувати ескімо удома. 5 секретів
Готуючи вершкове морозиво, необхідно декілька разів перемішувати його під час заморожування. З ескімо так не вийде, воно готується у порційних формочках, тому його треба дуже ретельно перемішувати під час приготування.
Щоб домашнє морозиво було м’яким та ніжним, мало кремову текстуру, обирайте жирні складники, наприклад, вершки високої жирності.
Уже готове морозиво необхідно вмочити у теплу глазур і трохи потримати в руці, щоб вона застигла, а потім знову покласти у морозилку. Доки глазур ще тепла, можна посипати її подрібненими горішками чи декоративною посипкою. Готуючи глазур, не жалкуйте масла, оскільки вона має бути еластичною. Самої глазурі теж робіть побільше. Щоб вона лягала рівномірно, необхідно не поливати нею морозиво, а занурювати його.
Хочете приготувати домашнє морозиво нашвидкуруч? Просто візьміть улюблений йогурт та залийте його у формочки. Можна додати шматочки фруктів чи ягоди.
Якщо формочок немає, а бігти до магазину не хочеться, можна взяти одноразові стаканчики — паперові чи пластикові.
А ось і декілька рецептів домашнього ескімо!
Домашнє ескімо молочно-вершкове
Інгредієнти:
Вершки — 250 мл
Молоко — 300 мл
Молоко сухе — 35 г
Цукор ванільний — 1 пакетик
Крохмаль кукурудзяний — 10 г
Цукор — 90 г
Масло вершкове — 100 г
Шоколад — 1 плитка
Приготування:
Візьміть каструлю, насипте туди звичайний та ванільний цукор, додайте сухе молоко. Влийте в суміш склянку молока, поставте на вогонь, ретельно перемішайте.
Візьміть молоко, що залишилось, розчиніть у ньому крохмаль.
Коли суміш у каструлі закипить, влийте молоко, змішане з крохмалем. Перемішайте. Суміш має бути однорідною. Про всяк випадок краще процідити її крізь сито. Залиште вистигати.
Збийте вершки та змішайте з молочною сумішшю. Розлийте у форми, вставте палички для морозива та залиште заморожуватися на 4–5 годин.
Приготуйте глазур із шоколаду і вершкового масла на водяній бані.
Витягніть морозиво з формочок та занурте у глазур. Потримайте, доки глазур трохи застигне.
Викладіть морозиво на пекарський папір, залиште до повного застигання глазурі. Далі його можна загортати порційно або відразу їсти.
Шоколадні яйця з вершковою начинкою
За цим рецептом можна приготувати домашнє ескімо, навіть якщо у вас немає формочок для морозива. Готувати глазур також не треба. Просто візьміть шоколадні яйця та начиніть їх домашнім вершковим морозивом.