Основні джерела споживання цукру дітьми
Їжа Здоров'я Новини

Основні джерела споживання цукру дітьми

Дуже часто батьки говорять: «Моя дитина практично не їсть цукор!» Якщо дитина не кладе цукор у чай, це не означає, що вона його не споживає.

Цукор — одна з головних причин не тільки діабету і зайвої ваги. Цукор — одна з основних причин дитячої дратівливості, запальності, перепадів настрою і швидкої стомлюваності. 

Фахівці British Nutrition Foundation назвали основні джерела прихованого цукру, які найчастіше діти вживають у великій кількості.

Діти від 1,5 до 3 років

25% — пластівці, кекси, печива

27% — напої (соки, газована вода)

19% — цукор, джеми, шоколад

18% — молочні продукти

11% — інше

Діти від 4 до 10 років

29% — пластівці, кекси, печива

30% — напої (соки, газована вода)

22% — цукор, джеми, шоколад

12% — молочні продукти

7% — інше

Підлітки від 11 до 17 років

40% — напої

22% — пластівці, кекси, печива

21% — цукор, джеми, шоколад

7% — молоко

10% — інше

При виборі готових продуктів звертайте увагу на вміст цукру (зазвичай вказується вміст цукру на 100 грамів продукту). До 5–10 грамів цукру — це низький, нормальний вміст, 15 грамів і більше — високий вміст цукру. Педіатри і дієтологи рекомендують віддавати перевагу продуктам з низьким вмістом цукру.